2022-07-03
今日喺銅鑼灣行完街之後順便食個晚餐,我同朋友一致認同食西餐,又想有位打下卡所以就搵到呢間用梵高做主題嘅西式餐廳。入到嚟估唔到餐廳都幾大 仲有桌球,電視 一個好闊嘅打卡位 有兩個千秋,同埋周圍都係梵高嘅畫作,享受晚餐嘅同時仲可以欣賞買藝術,真係一種特別嘅享受。呢度比較特別嘅係佢哋唔好做單點嘅食物全部都係套餐 所以我同朋友一人嗌咗一個晚市套餐。《意式馬賽海鮮飯》$258首先每個套餐都會跟前菜:巴馬臣火腿配蜜瓜沙律,同埋餐湯:意大利雜菜湯,如果想升級做集菌湯就需要加錢。西班牙海鮮飯就食得多但意大利嘅海鮮飯就比較少食,呢個用龍蝦汁做底,意大利飯粒粒分明有咬口,而且海鮮嘅份量都幾多,整體來講都唔錯值得一試。《火焰美國Prime護心肉牛柳串》$328食西餐點可以少得牛肉,呢個牛柳串一上枱店員就喺面前表演火焰燒牛柳,燒過嘅牛柳更加香,同埋食起嚟一啲都唔韌,真心唔錯。食完main之後,最後就到甜品,係士多啤梨慕絲餅,幾軟滑 但有少少雪藏味,整體不過不失。跟餐仲嗌咗兩杯梳打特飲,有雪糕係面,幾好飲唔太甜。
《意式馬賽海鮮飯》$258
《火焰美國Prime護心肉牛柳串》$328
跟餐仲嗌咗兩杯梳打特飲,有雪糕係面,幾好飲唔太甜。