2019-07-10
今日又係shopping日~~ 約左好姊妹去旺角,行到累累地我地就諗住搵個地方坐下抖下,朋友喺度睇有咩食 就發現左有間新開既串燒- 串串燒 by season ,又見佢有啲特價串燒咁就去試下喇!望下餐牌,呢個 $68 10串特價串燒 咁就梗係試試啦~佢都有好多選擇 (但每次只限揀三款 )雖然明顯是較正常的為少(睇下對比圖 左邊正常日本和牛粒 $48 ) ,但依然用料都是好 無話將價就貨,肉味濃,燒的火候控制得好,仍然juicy ,非常適合作為下酒菜。日本和牛粒:大大粒,牛肉較腍身,肉汁飽滿,牛味濃郁,令人一食上癮。跟住到我最愛既海鮮類喇 ~海鮮:有蜆,青口,扇貝等貝殼類可選擇,我們都揀左蒜味,所以好香 !首先份量頗多,大概有十幾廿隻,隻隻蜆仔肉質結實飽滿,加上濃濃蒜蓉,好正呀~~青口同扇貝都好新鮮 !雞泡魚干:熱辣辣上碟魚乾好有咬口!而且食落肉身味甜~令人一口接一口不能自拔~~~跟住就係蔬菜時間:椒絲蒜蓉茄子:在無味腍腍的茄子肉鋪上滿滿的蒜蓉,在蒜蓉上再加點點的辣味,好惹味 但如果再整身啲就仲正!豆卜:我以為係微微烤香嗰種 點知佢係脆到好似薯片咁!好香口~~仲有金菇 份量一般但好香口
跟住到我最愛既海鮮類喇 ~
青口同扇貝都好新鮮 !
跟住就係蔬菜時間:
仲有金菇 份量一般但好香口 勁多蒜蓉再加牛油 超好味~~!!!!
翠肉瓜 栗米 都好香甜
糖心菠蘿:大大份,比預想大很多,甜甜酸酸又多汁,令整個人清爽萬分。