2022-09-10
呢間中菜館好特別,佢會有蛇羹食,不過我今次就冇試過。試咗佢其他小菜同埋小食,感覺都唔錯性價比都幾高。平日夜晚都要等一陣先有位。古法肉骨茶湯麵 - 肉骨茶味道香濃,肉好大條入味,腐竹同豆卜都好入味,而且個面唔會煮到好淋,如果鍾意肉骨茶嘅都可以一試。雙重暗然銷魂煲仔丼 - 呢一個係招牌叉燒煲仔飯,叉燒分咗兩種(中式同埋日式嘅叉燒),叉燒好林而且好入味,煲仔飯份量好足蟹粉豆腐 - 呢個一定要送飯,豆腐好滑,味道可以蛇王芬子薑紅油抄手 - 呢個紅油抄手係偏甜嘅,食唔到辣嘅朋友都可以食,而且佢嘅味道係好不錯,令你食完一粒又想再食一粒黑蒜賽螃蟹春卷 - 呢一個春卷就有少少油,賽螃蟹嘅份量就唔係好多,不過勝在價錢平份量多鹹柑桔生煎包 - 呢個真係出奇地有特色,造型已鹹柑桔,內裏就係一個生煎包,咬落肉汁流出,脆脆嘅底加上啖啖肉,正蜆肉菠菜 - 呢個每一台人都有叫到,所以我哋都叫你試,整體來講係好鮮甜嘅一個菠菜,可以一試
蟹粉豆腐 - 呢個一定要送飯,豆腐好滑,味道可以