係朋友 Story 得知呢間幾特別嘅 cafe, 有呢味獨特嘅意粉料理 😚 望落似綠色青醬但其實並唔系 pesto sauce 😙 而係好健康嘅開心果 x 菠菜特調,聽落就覺得好健康~好奇心驅使下終於去咗試吓 😛 另外佢哋仲會每日出品唔同款式嘅精緻蛋糕 😌 但想食就要早啲去,因為似乎蛋糕都幾搶手開心果菠菜雞肉雜菌松子仁 ❤️ ($75)評分:7/10.意粉用嘅其實係扁身意粉 linguine, 汁嘅方面墨綠色嘅醬開心果味其實唔算特別濃郁 😐 但就食得出有蔬菜嘅味道 🤤 真係要佩服店家諗到將呢兩樣嘢混合。雜菌炒得好香,雞扒大大塊但就調味方便失手,就咁食太鹹蘋果梳打 ❤️ ($30)評分:6.5/10.呢杯所帶底部先落蘋果茸果醬之後先倒入梳打水,出嚟嘅效果系兩者不能溝埋,味道一路飲都好淡

開心果菠菜雞肉雜菌松子仁 ❤️ ($75)
評分:7/10.

開心果菠菜雞肉雜菌松子仁

蘋果梳打 ❤️ ($30)
評分:6.5/10.