2018-09-08
陪朋友嚟開呢頭睇樓,見到呢間茶餐廳個banner,就揸咗架車入去食啲嘢,傾下計。初頭都怕搵唔到,因為未入過掃管笏。去到原來都易搵,因為喺路邊,一入村就見。*過咗愛琴海岸,一路入,經過間小學,再過個迴旋處,靠左,再入多少少就見到。(我都係跟路牌同個banner行)呢間有別於其他鄕村嘅餐廳,睇得出有設計同裝修,幾特別! 可能啱啱開咗無耐,仲好新淨。見到有行山人士企喺到當景點影相haha嗌咗個咸蛋黃一字雞翼、炸雞脾沙律、奶油豬、瑞士汁雞翼撈丁,同幾杯餐飲。雞翼好食,脆卜卜,再加埋咸蛋黃,好邪惡!炸雞脾肉juicy,皮脆,金黃色!冇乜肥膏痴住。可以配薯修,不過我都係嗌返沙律中和下好啲!估唔到連配菜份量都唔少,幾新鮮。奶油豬外脆內軟,塊包厚啲就好,唔係好夠食,所以嗌多個餐。瑞士汁雞中翼撈丁份量好大,可能因為唔係茶餐,係散嗌。個汁啱啱好,面又唔會太林太硬,好食,即刻飽哂!餐飲當中,凍檸茶推介!呢加要飲到好飲嘅凍檸茶都幾難,呢杯真係要讚!•價錢喺屯門唔算好平,但份量、質素同環境取勝•有免費泊車,一落車就係,但車位得7,8個•位置較為偏,有揸車都好啲•喺村口,一入村就見到,裝修有特色•遠離煩囂(終於唔
雞翼好食,脆卜卜,再加埋咸蛋黃,好邪惡!
奶油豬外脆內軟,塊包厚啲就好,唔係好夠食,所以嗌多個餐。
•價錢喺屯門唔算好平,但份量、質素同環境取勝
•有免費泊車,一落車就係,但車位得7,8個
•位置較為偏,有揸車都好啲
•喺村口,一入村就見到,裝修有特色
•遠離煩囂(終於唔洗對住密集嘅人同高樓大廈)
•食物份量大,價錢ok,性價比高,又幾好食
•室內位置較少(冷氣夠)、室外位置多,相信秋冬坐户外會好舒服
•茶餐廳嚟講服務幾好,唔會俾面色你睇唔趕客,可以慢慢食,待應有禮貌。
咸蛋黃一字雞翼
炸雞脾沙律