2017-05-09 111 浏览
村爺爺車仔麵,之前已從朋友口中聽聞過。它的特別之處是龍蝦湯底,車仔麵o黎講真係好豪下IMG:4]首先到店外點餐,林林總總的餸多到要諗左陣先諗到食咩,最後揀左C餐:龍蝦湯米線,黑毛豬露筍卷及任選3餸。點餸後便進店坐,不到一會便有店員把食物送上,仲即時幫我加上海鹽及黑椒粉在龍蝦米線上,話會再好味d!湯同餸是分開的,首先嚐一口龍蝦湯,夠味亦好鮮甜!果然是特式招牌湯底!剩飲湯都已經覺得好味米線夠滑,唔硬唔林啱啱好。至於3餸,我揀左魚腐,鹵水雞翼及生茶,都是平日車仔麵會食到既餸。黑毛豬露筍卷就一定要講講!估唔到車仔麵店可以食到咁特別既小食,半肥瘦既黑色豬包住爽脆既露筍,口感一流,仲要配埋芝麻醬,呢個配搭真係好得,香口又唔膩,值得一讚!套餐連可樂,絕配!呢間特色車仔麵難怪舖仔細細都咁出名見到對面食客的龍蝦伊麵賣相好正,大大隻龍蝦,下次試呢個!

IMG:4]

套餐連可樂,絕配!呢間特色車仔麵難怪舖仔細細都咁出名

見到對面食客的龍蝦伊麵賣相好正,大大隻龍蝦,下次試呢個!

2017-05-08