2020-12-31 100 浏览
庙街──越莱餐厅不算大,布置充满越南特色,乾净舒适。呢到食物嘅选择都好多,有样野觉得餐厅好细心,menu都会写埋小食类系有几多件。而且一份细细份$20左右,可以就返几多人再点餐,三点仲有埋tea menu。茶餐越南法式猪肝酱三文治,之前食过嘅越南餐厅都好似唔觉有呢种包餐,肝酱打得几滑,冇腥味。裹面仲夹左扎肉同酸酸地嘅萝卜丝,三文治包烘到好脆,食落唔会觉得油腻。小食就叫左蒜香牛油鸡翼,有3只,炸得好脆好香口,好香蒜味。猪颈肉沙律,沙律有酸酸地嘅萝卜丝同椰菜丝,猪颈肉肉质都唔错。烧带子明虾凉拌茄子,系非常惹味嘅菜式。带子明虾都有鲜甜味,同凉拌茄子都好夹,值得一试!牛肉串烧,牛肉烧得够火喉,仲带少少筋,有咬口。饮品叫左咸柠梳打,咸柠已经捣碎,好香咸柠,配D油少少嘅野食都唔怕。
庙街──越莱

餐厅不算大,布置充满越南特色,乾净舒适。

小食就叫左蒜香牛油鸡翼,有3只,炸得好脆好香口,好香蒜味。

牛肉串烧,牛肉烧得够火喉,仲带少少筋,有咬口。

2020-12-30