2023-03-13
小妹每次經過紅茶冰室都見到排好長隊,門口有新鮮出爐麵包🥯外,menu亦有好多選擇😍而且精選套餐每日都會更改,唔驚食到厭~所以小妹今次就黎試吓係嘛真材實料😎🍜銀芽肉絲炒麵呢款銀芽肉絲炒麵非常大碟,一上碟炒麵溫度能維持著🥳 炒麵配咗芽菜、肉絲、菇菌絲等,重點加埋芡汁,味道頗香口,味道唔會過於濃味🙈 而小妹最愛係麵餅🫓煎香後果種卜卜脆既口味❤️🍛焗海鮮飯另一款焗海鮮飯,同樣係我至愛😝 好濃味,且海鮮真材實料,再加埋芝士吊味,能做到拉絲效果😯😮入面仲有青口,魚, 蝦等…十分豐富😍🍝卡邦尼帶子珍珠意粉呢款名為「珍珠意粉」令我諗起嚟自出名嘅旅遊勝地「撒丁島」嘅獨特意粉🙈 呢款卡邦尼帶子珍珠意粉,係茶餐廳中好有西餐廳既感覺,卡邦尼醬汁濃稠,而且帶子細細粒,爽口彈牙,意粉口感煙韌,配合埋好有咬口,口感一流👍🏻🥬蒜蓉白菜仔由細到大小妹都喜歡食鮮甜既蒜蓉白菜仔,無論係屋企煮/外出用餐都會食呢道菜,清爽得黎又又帶點甜味😚🥧雞批雞批內䭃味道不錯,小妹拿上手時仲有dd 微熱,價錢相對貴少少,要差不多13蚊一個😐🍋🥤凍檸茶小妹叫咗一杯凍檸茶走甜少冰,雖然唔係用金屬鋼杯,但呢杯凍檸茶仍然保持凍同埋幾大杯,抵飲。🥤百香
🍜銀芽肉絲炒麵
🍛焗海鮮飯
🍝卡邦尼帶子珍珠意粉
🥬蒜蓉白菜仔
🥧雞批
🍋🥤凍檸茶
🥤百香果橙特飲
另一杯叫咗百香果橙特飲,呢款味道相對甜,而且足料,飲之外,仲有雜果可以食😋
小妹覺得餐廳服務質素整體良好,食物水準都高,且多卡位雅座,令等候時間加快,價錢合理,絕對會再次光臨🥰