2019-05-28 31 浏览
黎到觀塘,唔想食大商場入而既連鎖食店,所以走到觀塘街市附近搵食。平時都好喜歡光顧老店,喜歡佢地既舊式味道,覺得食物質素一定有保證。同媽媽兩個人,所以叫左個二人餐,我地選左一個湯加兩個小菜果款。見到牆壁上面有推介雲吞雞,所以湯果度我地加錢轉,佢煲雲吞雞勁大份,覺得其實可以四個人食,雲吞大大粒,個湯底有雞同埋菜嘅味道,好清甜。小菜我哋揀咗奶油津白,同埋九黃鱔糊,個九黃鱔糊炒得超野味,奶油津白個醬汁超香濃。好彩我哋係跟一個白飯另外再轉一個細嘅擔擔麵,麵同出邊食嗰啲唔同佢係會見到有湯底,唔會話好似出面咁太過結身,比較清淡。之後呢佢仲有個八寶茶俾你飲,破產嘅味道甜甜地,帶有香味,好特別,好飲。下次再黎的話想試吓佢嘅小籠包,好似都好出名㗎。

下次再黎的話想試吓佢嘅小籠包,好似都好出名㗎。