2023-09-29 58 浏览
呢位位於黃埔既cafe, 環境非常大, 裝飾充滿木系風, 而且仲有樂隊表演, 於是放工就同朋友入黎試下烤醉雞: 師傅係即叫即做, 所以需時要30-40分鐘, 落左少量酒香提鮮, 食落去啖啖既醉雞香, 口腔由淺入深咁散發出黎, 食得出醉雞既精髓, 所以等咁耐係值得既!日式和風章魚燒薄餅: 餅底超薄香脆, 上面落左好多章魚粒, 食落去好似出去食左章魚小丸子咁, 味道幾特別!避風塘香辣軟殼蟹意粉: 軟殼蟹非常香脆, 而且食到有少量甘甜既蟹膏味, 而每條意粉都掛上香辣汁, 每食一辣都刺激到我既味蕾!火龍果奶昔: 飲落去啖啖清新既火龍果香味, 而且唔會覺得好甜, 適合係幾呢個炎炎夏日作為解渴之選!香印提子拿破崙芭菲: 用左日本鮮甜既香印提子, 芭菲冰涼得黎, 甜而不漏, 拿破崙層次分明, 鬆化香脆, 為呢餐飯畫上完美句號!

2023-09-22