📍 Verde MAR (西環)過左忙碌既一日,緊係要搵番間可以放慢返節奏🦥嘅餐廳Chill一Chill🤘🏻餐廳內好多植物擺設🌿🌴仲掛上左2隻樹獺🦥營造亞熱帶感覺🏝️餐廳仲有一個有好多仙人掌🌵既戶外小花園🪴😍接近聖誕仲多左好多聖誕裝飾🎄同聖誕花🌺 餐廳主打特式墨西哥菜式🇲🇽🌮仲有好多有牛油果🥑既菜式😋特別又好食👍🏻✨Avocado Ice Cream🥑🍨 $88雪糕用半個牛油果款裝住🥑神還原半個牛油果🤩非常igable📸仲好好食😍👍🏻牛油果味香濃🥑食落好滑好Creamy💕再加上酸酸地嘅芒果雪芭🥭好Fresh🌿必食!🤩✨Taco🌮 $99係正宗既墨西哥Taco👍🏻用軟軟身餅皮加上餡料, 蕃茄、牛油果蓉同埋洋蔥份量足😋 三件有不同餡料, 我地分別揀左Chicken🐓Pastor Pork🐖同埋Fried Fish🐟, 比較下Pastor Pork比較惹味😋 仲可以加隨個人喜好上蕃茄莎莎醬、牛油果醬🥑✨Wet Burrito🌯 $189份量好多😯同樣可以揀餡料🐖煎烤過既簿餅包住加左香料有鑊氣既墨西哥炒飯😋表面淋上左特製蕃茄醬🍅芝士🧀同埋乳酪,食落更豐富🤩更有口感👍🏻✨Grilled Adobo
📍 Verde MAR (西環)

✨Avocado Ice Cream🥑🍨 $88

✨Taco🌮 $99

✨Wet Burrito🌯 $189

✨Grilled Adobo Beef & Pork $168
切粒既牛肉同豬肉配少少辣既醬汁, 味道香濃😋墨西哥食法再用上薄餅,生菜,蕃茄夾埋一齊食, 惹得黎唔太漏👍🏻

✨Horchata🥛
墨西哥特飲嚟🇲🇽有米香🌾同肉桂香, 初初仲怕味道會好怪😂點知甜甜地又特別又好飲😋👍🏻值得一試再試😆

📍 Verde MAR (西環)
西環西營盤水街41號地舖