2022-11-29
🚩 URBAN Cafe 由細到大我都鍾意狗多啲,因為覺得佢特別活潑😆貓就好似對人愛理不理咁🥺自從我男朋友屋企多咗兩隻貓之後我對貓就開始改觀,其實佢哋都可以好痴人~今日同左中學同學過嚟觀塘貓貓Cafe,一齊坐下傾吓計🥹之前已經去過旺角分店,觀塘呢間分店感覺上大好多,啲貓貓都多好多可以盡情摸佢哋~同旺角分店一樣,呢間貓貓Cafe都係冇入場費,而且食物價錢都好親民🧡〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈 意式肉丸芝士肉醬闊條麵 $93超級濃香嘅蒜味,仲有少少生蒜辣嘅感覺肉醬分量俾得好慷慨,調味亦都岩岩好,好掛麵不過肉丸total得兩粒,如果多啲肉丸會更加好🌈 煙三文魚黑松露芝士忌廉班尼迪 配 法式酸種包 $112估唔到依間貓貓Cafe都有班尼迪食,而且都整得幾不錯首先蛋夠流心,增加麵包嘅濕潤度不過整體就唔太覺得有黑松露味除咗包之外,仲有薯條同埋沙律菜薯條預先灑上調味粉,所以真係好好食🌈 川香麻辣燒春雞 配 麻辣燒汁 $98半隻燒春雞新鮮送上~麻辣汁夠香,但又唔會太麻太辣,岩岩好不過雞肉就比較粉,唔夠紮實🌈 雪山心太軟 (朱古力) 配 雪糕 $68心太軟比我想像中細個,亦都可能焗過咗龍,所以佢都唔
🌈 意式肉丸芝士肉醬闊條麵 $93
超級濃香嘅蒜味,仲有少少生蒜辣嘅感覺
肉醬分量俾得好慷慨,調味亦都岩岩好,好掛麵
不過肉丸total得兩粒,如果多啲肉丸會更加好
🌈 煙三文魚黑松露芝士忌廉班尼迪 配 法式酸種包 $112
估唔到依間貓貓Cafe都有班尼迪食,而且都整得幾不錯
首先蛋夠流心,增加麵包嘅濕潤度
不過整體就唔太覺得有黑松露味
除咗包之外,仲有薯條同埋沙律菜
薯條預先灑上調味粉,所以真係好好食
🌈 川香麻辣燒春雞 配 麻辣燒汁 $98
半隻燒春雞新鮮送上~
麻辣汁夠香,但又唔會太麻太辣,岩岩好
不過雞肉就比較粉,唔夠紮實
🌈 雪山心太軟 (朱古力) 配 雪糕 $68
心太軟比我想像中細個,亦都可能焗過咗龍,所以佢都唔太流心,比較偏向軟心
不過佢嘅曲奇雪糕唔似我哋出面買到嗰啲
有少少似Gelato