2023-06-03
尖沙咀一帶海景餐廳其實都唔少, 呢間都可算係少隱世而又好特別嘅一間, 性價比仲唔錯~ 發掘到佢我都覺得好神奇😂一入到呢個地方看似多數係寫字樓嘅大廈, 原來3樓隱藏咗呢間佔地都幾大嘅餐廳, 俾五光十色嘅維港景包圍住, 加上佢星空嘅主題照到紫醉金迷一樣係種好特別嘅情調~ (懷舊風7,80年代好似話好多有歌聽嘅酒樓就係類似咁😂)食物方面最推介一定係佢嘅Black Angus Steak, 有牛味得嚟做到入面粉嫩粉嫩啱啱好嘅軟身唔韌, 睇圖都知係一塊處理得好嘅扒嚟嘅, 配三種自選嘅sides係用疑似中式嘅炒法上菜, 好有驚喜好香口~ 呢份都係$238性價比係真心高嘅另外叫咗scollop pasta同咖哩虎蝦, pasta算做得到al dente, 咖哩味道唔錯嘅, 相對個牛係冇咁驚艷但都不過不失呢度最特別嘅地方係佢嘅食物定價唔高就有海景包圍, 而且每晚有live band, 目測都有唔少捧場客嚟食少少嘢開下酒嚟聽歌, 仲好似越夜越熱鬧咁, 係個好有趣嘅體驗!