2016-01-28 178 浏览
下雨綿綿的一個晚上🌩🌩因為約左網購交收喺佐敦站!晚飯時間又剛剛好。。好啦!毅然出閘尋找晚餐吧佐敦一向係美食匯聚嘅好地方🍳🍤喜歡佐敦。。因為未被"活化",街上不見名店,只見各色各樣個性化小店美食小店種類特別多,真係講得出,任何種族嘅都有。。經過SPICES ISLAND MIXED FUSION門口,印度風情湧現!今晚,邊個冬天一定要打邊爐?就你啦。 紅色嘅主調色彩非常吸睛🌹望望餐牌,set dinner嘅價錢經濟,平均只係$78起!最後我地點左羊架,同埋水牛芝士小蕃茄薄餅! 親切嘅待應,立即為我地先送上羅宋湯及印度薄餅。。 薄餅沾上黃綠醬,散發住淡淡嘅薄荷味!果然係好開胃嘅一度前菜! 薄餅蔬菜率非常高!因為用左水牛芝士嘅關係,入口"拉絲"嘅感覺無咁勁!相對地,食多幾件都唔怕滯,清新嘅口味! 羊架有別於平常一般西式嘅食法。。呢度嘅做法更加惹味,香口!旁邊嘅炸薯仔非常出色,炸粉已經預先調味!容易令人遺留嘅底層沙律菜,加左甜甜的醬汁!仲有一種特色嘅香葉。。入口脆卜卜,係平常沙律中食唔到嘅香味!呢度嘅味道時真係好難搵得到!滿足。值得一提,呢度嘅一位印
下雨綿綿的一個晚上🌩🌩

佐敦一向係美食匯聚嘅好地方🍳🍤

美食小店種類特別多,真係講得出,任何種族嘅都有。。

今晚,邊個冬天一定要打邊爐?就你啦。

紅色嘅主調色彩非常吸睛🌹

最後我地點左羊架,同埋水牛芝士小蕃茄薄餅!

親切嘅待應,立即為我地先送上羅宋湯及印度薄餅。。

呢度嘅味道時真係好難搵得到!滿足。

值得一提,呢度嘅一位印度人女仔待應真係非常親切! 為左佢,真係會再返嚟❤️❤️

2016-01-28