2022-01-30
同🐻去左屯門市廣場行街街,發現開咗一個新嘅food court 🍽 有好多唔同類型嘅美食選擇,樣樣都好正咁🙈睇中左呢間burger店,有啲特別既🍔例如有素的、酥皮龍蝦、軟殼蟹等等,仲有個加入左🇭🇰港式元素嘅咸魚肉餅🍔🤣 由於我發現到呢間food court既候差唔多到6點無得堂食,就買返屋企食啦😆 不過搭左差唔多一個半鐘既車程,所以個樣俾我整到有點唔靚,但食落係𝕪𝕦𝕞𝕞𝕪 𝕪𝕦𝕞𝕞𝕪的‼️🔸酥皮龍蝦Burga $88酥皮龍蝦湯就飲過,酥皮漢堡包就未試過🤣香脆酥皮夾住彈牙炸龍蝦餅加上龍蝦汁,口感豐富之餘個蝦餅都好厚呀😍🔸軟殼蟹 Burga $68軟殼蟹炸到金黃色配上芥末醬,好惹味🤤 原來軟殼蟹肉都啖啖肉肉😍每啖都食到生菜🥬麵包同軟殼蟹,鬆軟香脆,一個字「正」!🔸番薯薯條🍟 $26薯條方面係有三款選擇,有平時食開嘅薯條啦、番薯條同紫薯條,我就揀咗番薯條,外脆內軟同埋食到番薯嘅甜味。另外薯條點嘅醬汁係有四個醬簡,叫左芝士黑松露醬,一盒醬都好夠點呀😋🔸炸腐乳雞塊 $24腐乳我係唔食😂 不過媽咪鍾意食腐乳見到腐乳雞塊又好似好特別咁,每粒炸雞大大粒,肉質嫩滑。
🔸酥皮龍蝦Burga $88
酥皮龍蝦湯就飲過,酥皮漢堡包就未試過🤣
🔸軟殼蟹 Burga $68
每啖都食到生菜🥬麵包同軟殼蟹,鬆軟香脆,一個字「正」!
🔸番薯薯條🍟 $26
🔸炸腐乳雞塊 $24