2022-11-07 1300 浏览
本身见到都有几多正评,于是打电话去订位,一接通电话,话想订位,咁好正常食店实会问你日期同时间,当我一讲日期,时间都未讲,食店就即刻话:得喇,唔驶订位,walkin实有位。(其实应该听到呢句之后都觉得怪怪哋,打电话订位咁多次,第一次听到咁嘅回覆,一般餐厅就算知道自己个场唔爆,都好少咁讲,点都会扮吓嘢帮你订,佢咁嘅回应即系同客讲自己唔多人帮衬。)当晚入到去,个侍应啲态度都已经麻麻,真系觉得一般茶餐厅仲好过佢。个场装修系几特别,不过坐得一啲都唔舒服,张枱矮,铁桶凳,超硬。打开餐牌选择唔多,于是叫咗个2人套餐,帆立贝同真雪花牛。讲到食物,其实都好普通,无咩特别,就算个雪花牛食落口都无肉味。到埋单嘅时候,当然系举手同侍应讲埋单,一般餐厅都会拎张单埋你等你俾钱,但呢度嘅回应系:得喇,出嚟收银度俾啦,咁样同茶餐厅真系无分别。不过分别就系,我今餐成千二蚊,但系佢嘅服务仲衰过茶餐厅,而且仲要加一,真系完全唔明喺零服务之下,连俾钱都系自己行出去俾,咁多仲要俾加一服务费,呢间餐厅真系完全唔得,建议大家真系唔好去帮衬,以免中伏。
打开餐牌选择唔多,于是叫咗个2人套餐,帆立贝同真雪花牛。