2021-05-29
今日經過荃灣大壩街,見到1間餐廳新開,1枝公冇人陪,便走 入去試吓。坐落覺得環境唔錯,地方都幾乾淨。睇餐牌期間,突然靚女侍應送上一碗湯放喺枱面,話係送嘅,蟲草花煲瘦肉。心諗送嘅都唔好期望太高,但飲落都很高水準,冇味精,真材實料,有家的感覺!跟住叫咗碟拿破崙車打芝士雞肉意粉同凍奶茶,等5、6分鐘,意粉到,賣相都幾好,只係碟邊冇抹好,不過又唔係高級餐廳,不能要求太苛刻。食落味道係唔錯,茄汁同芝士都好配合,意粉對我來講就淋咗啲,都係嗰句,不可能苛刻要 Al Dente 。如果做到Al Dente, 又會有好多人投訴唔熟。但呢個意粉係有水準嘅,起碼唔係汁還汁,意粉還意粉,大家完全唔認識對方。給我感覺係1間很用心嘅餐廳,成餐飯63蚊,係絕對物超所值了。👍😋