(非会员)
2004-07-05 16 浏览
今日一個人去尖沙咀行街,唸唔到食乜好,行行下見到間吉野家,記起電視賣緊廣告話有個蟹籽三文魚飯,就去試試啦。去到counter,見到大碗$26細碗$22,可能食開吉野家的人會知道大細碗有咩分別,但我好少食,就問下個店員啦,點知佢竟然好人到拿兩個碗出來畀我睇,以快餐店來講,咁好態度又冇嫌我阻頭阻勢,實在唔話得。另外,見到個counter有張說明教人點樣食呢個飯最好食,有晒步驟咁,好得意,而且好吸引人叫來食。一食,果然唔錯,飯上面加左有wasabi的茶漬,唔會太攻鼻,但又久唔久有陣wasabi味,好好味,從未試過咁滿足。但最後,我發覺佢可能收多左我錢,因為轉餐雖然要加三蚊,但我只係加左杯茶,應該只係加一蚊,不過食到一半,見佢服務又唔錯,又咁好味,所以果兩蚊就由佢啦。惟一美中不足,係清潔慢左d,面前好多檯食完的碗碟都未清走,我坐底時檯面重留底上手隻杯響度。總括來講,呢個飯promote期間,我會試多一次。(但我唔知promote到幾多號呢?頭先冇睇清楚添,但我諗冇咁快掛﹗)