2016-07-04
返工lunch,上星期book枱既。今次點左BBQ燒豬肋骨拼薯條。前菜既黑糖包仲係咁軟熟,粟米磨菇湯夠香濃,沙律都係一般。豬肋骨比上次大塊左,大約長左幾條肋骨啦,肉質燒得鬆軟,用湯匙都切得開,肉醃得幾香,個邊有小小燒焦,好香口,雖然無肉汁,加埋個酸酸地既BBQ醬就唔會亁。薯條既薯味好濃郁,外脆內軟,外面有焦香,好味。成碟野睇落好大份,我慢慢食居然都清晒。飲品點左熱檸茶。茶要自已落茶包落杯熱水到泡,茶味無以前咁出,似乎係因為杯水唔夠熱,而之前係水吧沖好茶再上枱。茶包牌子轉左,但係判斷唔到同茶味無咁香有無關係。檸檬比左兩塊,都好新鮮。杯茶味道唔夠之前咁好,不過都算唔錯。加價後再黎試,份量增加左少少,保持到食物質素,物有所值。我地用左買4送1 coupon(每次賣單都會cup印仔),除開每人$93左右。