2008-01-25
上星期四訂唔到位,今個星期雖然朋友仔病了,咁難得先訂到位,最後和妹妹準時六點半到達我們點了刺身:包括三文魚,吞拿魚背,立魚,鱆紅魚八爪魚,北寄貝,玉子,甜蝦,赤貝.除了吞拿魚無味,其餘的也不錯,最美味係北寄貝和赤貝超新鮮燉蛋(夠滑,入面有瘦肉和日本魚蛋,唔知係咪有瘦肉,覺得有瘦肉汁的味道係入面)如果味道鹹少少會好一點菠蘿沙律可以,三文魚沙律,有三塊三文魚,個汁好正,又夠凍蔥三文魚手卷不錯,最少塊紫菜仲係脆的冷麵,夠凍,無特別,凍豆腐,麻麻,唔夠滑.黑椒鴨胸,不錯.燒物:鯖魚(麻麻)燒羊鞍,妹妹話好美味.冬菰(麻麻),北海燒魚餅(不錯),牛舌(超美味),牛油粟米粒粒燒(太甜),BBQ豬頸肉太乾,總括黎講燒物唔多得,不吃也沒有損失炸物:炸蝦天婦羅(美味,夠熱),芝士年糕(美味),南瓜(麻麻),鱆魚小丸子(不錯).吉列日本生蠔(不錯),蕃薯(不錯),脆香雞翼(麻麻),炸雞軟骨(好味)珍味AB是海蜇和螺肉,相同毛病汁太鹹鐵板燒類:蒜片牛柳粒(蒜片香口,可惜牛柳煮得過了火位),魷魚鬚(有咖喱味,正)甜品:綠茶慕士(超正,可惜得一件)服務:超好,收碟快,加茶密,仲有得換碟添總括而言178絕對超值,

菠蘿沙律可以,三文魚沙律,有三塊三文魚,個汁好正,又夠凍

蔥三文魚手卷不錯,最少塊紫菜仲係脆的

冷麵,夠凍,無特別,凍豆腐,麻麻,唔夠滑.黑椒鴨胸,不錯.

珍味AB是海蜇和螺肉,相同毛病汁太鹹

甜品:綠茶慕士(超正,可惜得一件)

服務:超好,收碟快,加茶密,仲有得換碟添

總括而言178絕對超值,可以再返去