2023-05-23
要食靚牛,仲要係任食,真係喺市場上少之又少,自從早排有朋友嚟食過呢間黑樺牛覺得好正之後,就一直心思思想嚟食。間舖頭位置都幾方便喺尖沙咀地鐵站行出去1分鐘唔使就到啦,門面係一座銀座式大廈真係有啲好似去到日本咁嘅感覺。價錢其實都幾有驚喜呀,438+1,平時買塊靚少少嘅A5和牛都差唔多要呢個價錢由於我哋提早訂位,餐廳係有嘢送嘅,送咗蠔6隻同大蝦,作為前菜,都係個唔錯嘅選擇店員亦都好熱心咁介紹佢哋餐廳入面嘅食物&飲品,其中特別推薦楊枝甘露沙冰同蜜瓜沙冰,佢哋話係自家製條配獨一無二飲落真係同出面嘅好唔同好香好滑,好好飲不過重點都係和牛,佢哋張紙有寫唔同部位需要幾多秒,不過其實一睇就知道,全部都係4至6秒,可以不停咁樣食到美味嘅A5和牛,真係好正。湯底我哋叫咗北海道豆乳玫瑰芝士鍋,呢個鍋係每日限量嘅個賣相亦都好靚,非常吸引甜品方面,佢哋有個好香榴槤味嘅榴槤雪條啊,對於我呢啲榴槤控,真係完全抵擋唔到