2014-08-25 4365 浏览
一个全牛盛宴可以点样一直牛落去呢 ? 而家就等我为你报导事发现场第一件证物: 牛肉他他其实我未食过牛肉他他,睇电视见人食就食得多,平时见亲人地果啲他他都系一层层咁放系个碟到,但眼前依个他他对我黎讲几创新,最少睇起上黎好舒服,唔洗有一大PAT 血淋淋嘅肉放系眼前,然后又可以有啲脆片衬托下,有软有硬。其实我好惊生牛肉会有一阵血腥味,不过原来食落牛系无嫁㖞,软绵绵加埋小小小牛芝士,添加其他香味同sour cream source,整体感觉系少少咸但带甜,最紧要系食完会觉得到好清新好想继续食野,所以证明一 绝对系做好左佢本份。第二件证物:鸭肝配牛肉清汤个汤黎到第一刻,我即刻谂牛清汤,唔系白色嫁咩? 记得平时食清汤腩系偏白嫁㖞,因为去第一淡,当然系好清,但一两秒后就有啖啖牛味开始出现系个口腔裹面,所以就开始越”不”越快啲汤 HAHAHA,最后比人提一提先醒起要食埋奢侈嘅汤渣鸭肝 HAHA ,先食左浸汤果旧鸭肝,咬第一啖惊喜黎啦,点解明明浸左汤嘅鸭肝依然都系可以脆脆地既 ? 之后果阵浓烈嘅肝味就充斥整个口腔,再食埋伴碟果件脆鸭肝…kekeke…完全可以用满足形容。第三件证物:西冷配牛面肉见到西冷依
一个全牛盛宴可以点样一直牛落去呢 ? 而家就等我为你报导

事发现场第一件证物: 牛肉他他

第二件证物:鸭肝配牛肉清汤
第三件证物:西冷配牛面肉
见到西冷依个中间红色既生熟程度,西冷入口有好强既炭烧味,之后再淡淡牛味涌出,而身边既薯蓉亦都充满住牛(油)味 XDD,佢个牛面肉认真一绝,好稔有D入口即溶感觉,仲要好有胶质!放心
第四件证物:心太软配雪糕
最后要食甜品配番心太软都几夹,系一贯应有水准既心太软,一切即有朱古力酱流出,云尼拿雪糕系movenpick,加埋少少蓝莓士多啤梨,外脆内软好幸福!
题外话/补充资料: Openrice 订座85折
2014-08-22
等候时间
10 分钟 (堂食)