( ͡° ͜ʖ ͡°) 天下糧倉牛肉火鍋——打邊爐——❝🐮牛魔王最愛‼️多款牛肉和牛放題 性價比超高 ❞4點幾先同朋友食完晏就一於晏啲先食晚飯啦 9:30pm黎重要抵食啲!細細間但好親民嘅火鍋放題~✿ 9:30𝚙𝚖後入座 $218一位🥘🥘🥘一坐低揀好湯底 揀咗鴛鴦鍋底+$16 潮汕牛骨湯同四川紅麻辣鍋+$17個人比較推薦牛骨湯 淥完牛肉煲完啲材料令到湯底非常清甜鮮味 忍唔住係咁飲湯!麻辣鍋煲煮越辣亦好入味 特別係淥鮮牛肉超夾 鮮牛肉超嫩滑惹味 簡直有食水煮牛肉嘅感覺!好正🫢🐮🐮🐮每枱都會上一盤超大份量嘅牛肉盤 有晒全部牛肉比你試哂 鍾意食嘅可以再encore!其中安格斯牛肩胛同封門柳都係我好鍾意嘅 比較濃牛味同有咬口 唔錯~而牛板腱同澳洲M7和牛比較鮮嫩薄薄一片油脂分布平均~牛脷片切到細細塊比較有口感 都幾唔錯~🥬🍢🍨出面有自助區可以夾菜、丸類、醬料、飲品同雪糕~其中芝士魚腐好好味 咬開會有芝士流出😋 另外牛丸同貢丸都有肉汁好食生菜同埋油麥菜都好新鮮仲有萵筍片 煲到腍晒就最正~╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌕🌗✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿#旺角美食
( ͡° ͜ʖ ͡°) 天下糧倉牛肉火鍋——打邊爐——

❝🐮牛魔王最愛‼️
多款牛肉和牛放題 性價比超高 ❞

4點幾先同朋友食完晏
就一於晏啲先食晚飯啦
9:30pm黎重要抵食啲!
細細間但好親民嘅火鍋放題

✿ 9:30𝚙𝚖後入座 $218一位

🥘🥘🥘
一坐低揀好湯底 揀咗鴛鴦鍋底+$16
潮汕牛骨湯同四川紅麻辣鍋+$17

🐮🐮🐮
每枱都會上一盤超大份量嘅牛肉盤
有晒全部牛肉比你試哂 鍾意食嘅可以再encore!
其中安格斯牛肩胛同封門柳都係我好鍾意嘅
比較濃牛味同有咬口 唔錯~
而牛板腱同澳洲M7和牛比較鮮嫩
薄薄一片油脂分布平均~
牛脷片切到細細塊比較有口感 都幾唔錯~

🥬🍢🍨
出面有自助區可以夾菜、丸類、醬料、飲品同雪糕~
其中芝士魚腐好好味 咬開會有芝士流出😋
另外牛丸同貢丸都有肉汁好食
生菜同埋油麥菜都好新鮮
仲有萵筍片 煲到腍晒就最正~

╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌕🌗

#旺角美食 #旺角好去處 #旺角火鍋 #旺角打邊爐
#牛魔王 #天下糧倉牛肉火鍋專門店 #天下糧倉
#香港美食 #吃貨 #吃貨女孩 #吃貨日常 #相機食先
#whenshebiteshk
#mkhotpot #mongkok #hotpothk #hotpot
#hkfood #hkdinning #hkfoodie #nofoodnolife
#hongkongfood #hongkongfoodies
#instafood #goodfoodgoodmood #nomnom #getinmybelly #eatinhk #foodwanderer