2022-10-28
我同老公都勁鍾意食牛🥩!所以成日都會周圍好味嘅牛扒🤩,今次我地喺網上面搵到一間Comment唔錯嘅西餐廳!仲要好近屋企👍🏻,所以今晚晚飯即刻有着落👍🏻「單飛雞翼 山椒味 $68」,呢個雞翼🐓有好香嘅山椒味!而且炸到非常香酥。雞翼嫩滑多汁。超正!「西班牙紅蝦薄切 $88」賣相超靚,拎嚟打卡一流🤣,🦐紅蝦肉切到非常薄,味道超級鮮甜,而且有重嘅蝦味💯口感彈牙!再配埋黑醋。令到蝦嘅味道更鮮味!值得推薦!「頂級牛腰扒 $348」主菜就係佢🥰牛扒🥩煎到五成熟!外面有少少燶,食落口肉質超鮮嫩,而且有非常多嘅肉汁流出黎。咬落去仲好腍。每一啖都有好香濃嘅肉味!加埋自家製嘅醬汁。味道更鮮更濃!「慢煮24小時美國榖飼牛小排$358」呢個係另一個主菜,同樣地都有濃郁嘅牛肉味😍!呢個菜式經過二十四小時慢煮,完完全全咁將肉汁鎖住咗喺入面。味道俾牛腰扒更鮮甜。兩個牛扒都各有特色!都係勁好食!「馬拉盞椰菜仔」🥬椰菜仔味道鮮甜,口感爽脆!加埋惹味嘅馬拉盞一齊煮。椰菜索哂馬拉盞嘅味道。有少少辣辣地。非常惹味😍😍