2022-08-17
今日同女朋友又一齊放假,去咗尖沙咀睇我阿媽有咗第二個,之後行咗一陣誠品,突然之間好想鋸扒 又上openrice睇下有咩好食,畀我哋見到有一間有牛魔王之夜,仲要298任食 我哋去到門口,好大個牌寫住牛魔王之夜非常吸引,不過我哋早咗到要六點鐘先入座 職員好好安排我哋坐低咗先聽住音樂夠鐘先上去 我哋係第一組客人,上到去得我哋,我哋好似包場 原來每日或者每個星期都有唔同牛嘅選擇今日係封門柳,我叫咗七成熟,女朋友叫咗五成 沙律菜,薯條同牛扒都可以無限refill仲有一個雪櫃放咗雪糕,都係無限供應 不過呢度係需要加一同飲品要另計呢度嘅感覺好似一間酒廊,音樂唔會太嘈環境舒服寧靜,幾適合傾計傾心事美國頂級封門牛柳其實平時我都係食開雜扒餐,對牛肉冇乜講究不過咬落去,都感受到好容易咬同肉汁好多,睇返介紹原來封門牛柳,係取自牛隻嘅橫隔膜,味道非常濃郁,柔軟多汁,呢個簡介係真嘅,又有得食又學到嘢 最後都溫馨提示有一個雪糕櫃,裏面有阿波羅雪糕,有雲呢拿味同埋朱古力味,仲有雪米糍,都唔知幾多年冇食阿波羅,勾起兒時回憶
去咗尖沙咀睇我阿媽有咗第二個,
之後行咗一陣誠品,突然之間好想鋸扒
職員好好安排我哋坐低咗先聽住音樂夠鐘先上去
我哋係第一組客人,上到去得我哋,我哋好似包場
原來每日或者每個星期都有唔同牛嘅選擇
今日係封門柳,我叫咗七成熟,女朋友叫咗五成
沙律菜,薯條同牛扒都可以無限refill
仲有一個雪櫃放咗雪糕,都係無限供應
不過呢度係需要加一同飲品要另計
呢度嘅感覺好似一間酒廊,音樂唔會太嘈
環境舒服寧靜,幾適合傾計傾心事
美國頂級封門牛柳
其實平時我都係食開雜扒餐,對牛肉冇乜講究
不過咬落去,都感受到好容易咬同肉汁好多,
最後都溫馨提示