2024-02-26 4295 浏览
今日同朋友去咗牛头角呢间泰国fushion餐厅,喺门口睇嘅时候,冇谂过入边咁大,行入去时我都愕咗然,入边地方竟然咁大,保守估计起码有5000尺,可以坐百几人唔成问题!星期日红日唔算多人,可以有个宁静嘅环境渡过欢乐愉快嘅中午! 睇紧menu谂紧食咩时,见到有个靓仔哥哥行过,跟住我就少少害羞地问佢有咩推介,佢介绍得好详尽,服务非常好,极之欣赏佢,虽然唔系叫晒佢全部介绍嘅食物🤣最后我哋叫咗牛油果流心蛋煎饼:煎饼外脆内软,加上流心蛋嘅蛋汁和有自制嘅酱汁,仲有我至爱嘅牛油果,简直完美嘅配搭泰式红咖喱鸡肉汉堡:呢个我觉得比较fusion啲,第一次喺泰式餐厅食汉堡包😂 红咖喱有少少辣但系唔会盖过咗鸡肉味,分别食到层次嘅味道,泰式嘅咖喱混合西式的汉堡包,呢个几创新,食落去几有惊喜我从来都唔会饮奶茶,因为我对奶有敏感,靓仔哥哥推介奶茶俾我,佢话可以转Oat milk,跟住我就试吓,果然冇介绍错,真系超好饮,饮落去觉得好浓嘅茶味,而且好香,有种回味最后甜品画上完美嘅句号:芒果糯米饭🤣而家做紧优惠,Follow Moon Thai社交平台,会送一份椰汁西米糕或斑兰椰汁千层糕,大家记得follow🥰

最后甜品画上完美嘅句号:芒果糯米饭🤣

2024-02-25