2023-08-21
對上一次去台灣已經係疫情前啦所以間中都好想食台灣美食咁啱見倒有介紹牛頭角開左間台式料理餐廳仲要有個花花牆做打卡位梗係帶埋仔女去試下啦🤭我地叫左🐮惹味牛腩麵(純牛骨湯)$78純牛骨湯湯底濃郁,牛腩大大嚿又厚身但好易咬超軟腍,小朋友都食倒,入味紅蘿蔔🥕再配上台灣麵👍🏻🐥鹽酥雞粒滷肉飯 $58鹽酥雞粒新鮮即炸,炸得乾身鬆脆,味道鹹香惹味!滷肉肥瘦相間配埋個加左醬汁既白飯🤤好味宜蘭香蔥餅 (5件) $32個香蔥餅外層煎到少少脆,一咬開就流晒d肉汁出黎🤤🤤記住要趁熱食啊🤭🍠地瓜QQ球 $32細細粒波波咁,方便阿仔一啖一粒😝 外層酥脆煙韌內裡軟軟甜甜,入面係紫地瓜同埋黃地瓜餡,大愛🥰差不多成碟比阿仔食哂😂🥟濃湯餃子(8隻)配紅燒牛肉湯 $48紅燒牛肉湯底夠香濃,餃子夠多餡脹卜卜🌹玫瑰泡泡浴 $42其實係芝土奶蓋玫瑰花茶🛁浴缸造型夠吸晴😍 打卡一流📸香濃奶蓋,配淡淡玫瑰花香既玫瑰花茶,飲落唔太甜,幾好飲🍋蜂蜜檸檬蘆薈 $30味道清甜解渴,仲有好多蘆薈肉,有口感食完飯仲可以買埋台灣直送嘅手信返屋企,送禮自用一流👍🏻
所以間中都好想食台灣美食
🐥鹽酥雞粒滷肉飯 $58
宜蘭香蔥餅 (5件) $32
🍠地瓜QQ球 $32
🥟濃湯餃子(8隻)配紅燒牛肉湯 $48
紅燒牛肉湯底夠香濃,餃子夠多餡脹卜卜
🌹玫瑰泡泡浴 $42
🍋蜂蜜檸檬蘆薈 $30
味道清甜解渴,仲有好多蘆薈肉,有口感
食完飯仲可以買埋台灣直送嘅手信返屋企,送禮自用一流👍🏻