2021-01-30
假日約朋友去牛頭角, 幾乎成班路人只會朝住同一方向行, 就係去呢間cafe, 好誇張呢~好彩我地都係口水佬!慢慢傾住等入座! 舖頭佔左整層大廈既一半~超大空間感, 加上柔和的啡+藍色配上大玻璃外面的天空, 整體好舒適, 不妨囉住電腦係度飲住咖啡工作真係幾寫意!台北燉牛肉 $98望似平平無奇無咩野, 啲牛肉真係幾正同埋發覺食極都重有咁多牛肉😂佢個意粉掛住辣辣地既湯汁, 有啲似擔擔麵既感覺呀! 一放入口令人係咁食好滋味! 😌All day breakfast $128最正係佢既辣辣地既腸&太陽蛋! All day小見擺啲辣既野食🙈重有呀, 佢個包認真唔錯!焦糖蘋果·伯爵茶麻糬·檸檬 Waffle $138一放低就聞到輕輕的伯爵茶香味啦!😍 咬落面脆&暖暖的, 食到出伯爵茶既濃香, mix埋焦糖蘋果醬又幾夾, 另外我地一食個檸檬味雪糕, 咪哂眼係幾酸, 但又幾令人有胃口係咁食😆
台北燉牛肉 $98
All day breakfast $128