2020-08-18
今日同朋友去裕民坊買嘢,經過見到近牛頭角方向開咗一間日本餐廳,原來係啱啱開張試業中,疫情期間餐飲業已經好難捱,呢間竟然逆市開張,真係要試下。🤩而家試業期間(去到18/9號)如選擇Omakase 森或者Omakase戶第二位可以50%OFF(第二位半價真係好抵食!),如果唔揀Omakase都可以有第二個85折優惠,堂食同外賣都可以享受呢個優惠㗎。食日本菜當然要飲綠茶,雖然餐廳有準備綠茶粉,但職員都好盡責咁幫我加茶水,所以無自己沖我地揀咗刺身拼盤,刺身都好厚切,魚嘅刺身都好新鮮,但又唔會有好重腥味。除咗刺身拼盤,我哋仲揀咗自選壽司(12件),刺身都好肥厚,同飯嘅比例差唔多1:1,食嘅時候真係好滿足😋,特別欣賞赤蝦壽司同埋芥辣八爪魚軍艦!另外午市仲會送沙律同麵豉湯!今日平日下午時間,堂食人流唔算多,walkin唔洗等位!不過留意到餐廳除咗堂食,仲可以外賣(food panda自取都有折!)原來餐牌上大部份食品都可以外賣,咁就可以安心係自己地方享用,唔怕疫情😋影低咗午餐餐牌比大家參考,有埋優惠其實同外面食個飯差唔多價錢,性價比高
另外午市仲會送沙律同麵豉湯!