2018-07-09
<做左4 代牛肉既點心鋪 喜惶>😄🐂🐂呢間喺旺角通菜街既喜惶 雖然係一間點心鋪 但睇番佢menu既介紹原來佢4 代都係做牛 牛肉檔轉至 點心。 所以睇完佢甘介紹後 我點大部分野都係關於牛肉 😂希望唔好令我失望😄🍴免治牛肉腸 25 蚊🐂腸粉既皮蒸得好夠米香 入面既牛肉係免治 帶d葱花香 牛肉好軟熟 好味 🙂 點埋gip汁 仲正🍴脆皮韭菜餃 19 蚊🌿🐂大大件韭菜餃 出面煎得好香脆 入面勁多上半身鮮香韭菜😄 最正係有好多打碎既香濃牛肉喺入面 特別又好味😄🍴蟹子燒賣皇 15 蚊2 隻🔥大大粒燒賣 出面既燒賣皮整得夠黏稠 蝦肉多彈牙🦐 蟹子都夠多同香 正🙂🦀🍴黑椒牛仔骨 25 蚊🐂甜咸度調得好好既蒸牛仔骨 牛肉軟熟 近骨位帶d筋肉口感😄 帶少少豉辣夠惹味🌶🍴粟米煎牛餅 23 蚊🌽🐂出面有層麵粉皮煎得好香脆入面好多香甜粟米粒 再配埋煎得好香口 肉味香濃既牛肉 推介 ! 😍🍴晶瑩鮮蝦餃皇 15 蚊2 隻🦐🥟蝦餃勁大粒 入面既蝦肉新鮮彈牙😄 餃皮一時一樣,餃皮厚度適中 唔錯 🙂🍴鮮竹牛肉球 23 蚊🐮牛肉球大件有成4 粒 個腐竹皮幾爽口 🌿 牛肉食得出密度好高充滿牛肉味 帶d彈牙
🍴免治牛肉腸 25 蚊🐂
🍴脆皮韭菜餃 19 蚊🌿🐂
🍴蟹子燒賣皇 15 蚊2 隻🔥
🍴黑椒牛仔骨 25 蚊🐂
🍴粟米煎牛餅 23 蚊🌽🐂
🍴晶瑩鮮蝦餃皇 15 蚊2 隻🦐🥟
🍴鮮竹牛肉球 23 蚊🐮
牛肉球大件有成4 粒 個腐竹皮幾爽口 🌿 牛肉食得出密度好高充滿牛肉味 帶d彈牙口感 唔錯 仲好抵食🙂
🍴乾蒸牛肉燒賣🐮 23 蚊
個燒賣真係好乾蒸 入面既牛肉好香濃同密度高 🐂 加上出面既燒賣皮 鍾意食牛肉既朋友要試!
🍴黑糖蜂巢糕 17 蚊🍰
4 件黑糖糕黑色 真係有d蜂巢既紋路 口感鬆軟 😄 入面帶d空氣既空位 所以口感到入面會有d鬆軟 . 黑糖味唔太甜但夠香 好味
Score 平均分 <7.9/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#喜惶點心專門店
旺角通菜街17 號地下
~~~~~~~~~~~~