2017-02-23
呢間越南餐廳,據聞在當地好出名,係要試下既。上次食既時候好多人排隊,今日無咁多人再帶媽咪去食,睇下正式開幕後係咪仲保持水準先!係等位既時候,會見到一個教你點食呢碗河粉既步驟:首先要飲啖原汁原味既飲,然後就落他們另外放在一個杯子內的香藥和芽菜,連埋河粉再一齊食,味道層次會有不同的享受。<錦麗綜合粉>綜合粉內有生牛肉、熟牛肉、牛丸,記得要先試下啖湯先呀!好可惜今次再去試己經無第一次試既時候咁好,湯底既牛肉味已經無咁濃。生牛肉比熟牛肉好味,但都是沒太大驚喜。反而很喜歡牛丸,內裡有著濃味的牛肉湯汁,這個的確很好。<大蝦紮肉米紙卷>米紙很煙韌,內裡包著菜、大大的蝦、扎肉和檬粉。但扎肉少得看不到它的存在,蝦很彈牙但蝦味不夠,這個個人覺得不一定要叫。
<錦麗綜合粉>
錦麗綜合粉