2022-04-09
有消費券個個都即出購物,我地今日都出去買野,所以先食午餐醫肚,朋友點左湯河,我點左撈檬,仲加左小食同叫左飲品。周六中午真係多左人,不過都好快有位,味道好同埋價錢合理。河內生熟牛肉湯河粉 $64生牛肉好柔軟嫩滑,牛味香,入口無渣。熟牛肉較重牛味,厚切口感豐富,入口鬆化嫩腍,連少少筋位,帶點咬口。份量都夠大碗,個湯頭好夠味,牛味香又濃郁,而且唔膩,河粉掛汁,又滑又好味。越式豬頸肉撈檬 $60豬頸肉好爽彈,好香燒烤味,有脂肪香但唔膩,因為有撈檬酸甜醬汁,清新解油膩感。檬粉吸哂酸甜撈檬醬汁,爽口清新,仲好岩熱天食,加埋花生碎、青瓜絲、甘筍絲......加添爽脆口感。香茅雞翼 (2隻)$20熱辣辣岩岩炸起,好香脆可口,香茅味突出,雞翼多汁唔乾,如果再多2隻仲正。椰汁珍多冰 加$10椰汁好香滑,加埋滑溜粉條,好掛住呢個味同口感,越式滋味。凍咸檸7 加$10夠大杯,清甜爽口帶咸檸檬,喉嚨好舒服。
河內生熟牛肉湯河粉 $64
生牛肉好柔軟嫩滑,牛味香,入口無渣。
越式豬頸肉撈檬 $60
香茅雞翼 (2隻)$20
椰汁珍多冰 加$10
椰汁好香滑,加埋滑溜粉條,好掛住呢個味同口感,越式滋味。
凍咸檸7 加$10
夠大杯,清甜爽口帶咸檸檬,喉嚨好舒服。