2009-11-01
去日本多次,唯一遺憾既係只食過一次SHAbuShabu,記得當時間野叫"木曾路",當時食覺得好好味,所以今次想去試試呢間。入到門口,已經有一種感覺,就好似去左日本甘,門口職員用英文向我地介紹,因為知道我地唔係日本人,正正因為甘,加上價錢又可以接受,所以試一試啦入面有好多要除鞋既位,不過我地都係坐普通D個D。叫左個澳洲和牛+沖繩吉利豚放題,每位$396(包10% SERVICE CHARGE),和牛D脂肪分佈及芝麻醬的濃度已算合格,呢個價錢有呢個水準,都算唔差,沖繩吉利豚比較失色,蔬菜方面(只有冬菇較吸引),烏冬方面,大家可以放心,呢隻烏冬就算滾好耐,仍然非常彈牙,都算值得推介。重頭菜: 海膽刺身,價值: $250(4 舊),好像好貴,但真的好食,值得再試,不過係季節限定,未必日日有得食,比起於日本築地,還好得多,不過價錢亦貴得多。不過如果你想食"服務態度"多過"食品質素",就可能會失望,哈哈。