2022-10-24 78 浏览
適逢朋友生日,就出咗去食火鍋慶祝。 今次就選擇咗一間近年比較興嘅火鍋餐廳。美國特級安格斯 每位$288今次選擇咗中間價錢,牛肉其實質素唔錯,我哋已經算係最遲去嗰批客,但係佢哋畀嘅每碟牛肉都係色澤鮮紅,而且亦都溶曬雪。其他一般嘅火鍋配料種類都好足夠,水餃、蝦餃、豆卜同各種丸類,海鮮類有沙白、海蝦同魚片類,蜆冇沙,蝦肉彈牙證明仲新鮮。蔬菜類建議叫水蓮,雖然有微草青味,但係爽口,係台灣火鍋必吃蔬菜。另外小食亦都值得一讚,鹽酥雞同酥脆薯真係好好食,鹽酥雞呢種特色小食就唔使講,香酥可口,夠重味。酥脆薯外脆內軟,口味甘甜,我食唔停口。除此之外仲有麻辣鴨血、 一口腸、炸魚皮等等既小食。甜品方面,佢哋有仙草提供,不過整體味道就一般般,建議叫番movenpick雪糕。服務方面就有待改善,某啲單有延誤嘅情況,上得比較慢,其餘服務就好到位。

美國特級安格斯 每位$288

2022-09-26