2023-10-19 40 浏览
尖沙咀好吃台店,牛肉質素唔錯,台灣嘅美食,琳瑯滿目,種類繁多😻價錢亦都由牛嘅等級分別,而我今次揀咗中等價錢,邊款可以食120分鐘,可以慢慢食😻半自助式嘅火鍋店,有唔同嘅小食,例如青瓜,雞翼尖等等…最緊要嘅滷肉飯點可以少得呢😻搭配各種不同嘅調味料,啱晒唔同口味嘅人士😻打邊爐嘅配料真係好多種,除咗台灣出名嘅丸類,仲有不同嘅蔬菜,響鈴,炸魚皮都應有盡有😘這間食店是我去過嘅台店中,特式小食款式最齊全的一個,一定要食炸地瓜球,滿滿的餡料,外皮非常,甜而不膩😍仲有豬耳,糕渣,蝦,同埋必食嘅鴨血,一點也不腥,配上麻辣醬汁,口感又辣又滑好過癮😍😍牛肉脂肪分明,薄切但牛肉味道濃郁,吸入湯汁更香口,而我最鍾意係佢哋嘅牛舌,爽口彈牙,而且唔會好韌👍湯底我揀咗雲林黑蒜雞湯鍋,第一次見這種配搭,而且黑蒜對身體好,打邊爐都要打得健康😂湯底濃郁,鮮雞湯嘅味道,有淡淡的蒜香味,感覺唔會太鹹,蒜香味更增添食材嘅味道😍如黑蒜食落去的感覺是甜甜的,有少少似麵豉🥶非常開胃💋十分推介佢哋嘅雞肉,就算打邊爐都唔會老,肉質彈牙,嫰滑,食唔停口😍😍 每件雞都好大嚿肉,好食到我同朋友一人一碟👍最後一定要食台式糖水😍仙草紅豆最緊要係芋丸

搭配各種不同嘅調味料,啱晒唔同口味嘅人士😻

最後一定要食台式糖水😍仙草紅豆最緊要係芋丸😻口感冰涼,食一碗透心涼👍

10分我會俾8分,店員嘅態度非常好,食物都比較新鮮,而且種類繁多,唯獨是上菜的時間較慢,但係慢慢食都幾好嘅👍👍