2018-07-25 107 浏览
作为半个大埔人,就梗系要系大埔揾食啦,今次就揾埋朋友黎试呢一间有好多古灵精怪牛肉部位既616啦入到铺头个装潢都几特别架,几幅墙都画左D怀旧既香港特色,而且位置单排又恰当,唔会太过迫,而最重要呢到无咩打边炉既”臭味”,所以坐得好舒服呀因为小妹有D咳,所以无叫其他特别既汤底试啦,只系叫左最传统既猪骨+沙嗲汤,只可以讲猪骨汤好清甜,几旧票米更令到个汤更正,而沙嗲呢就非常足料,浓浓既花生酱味迎面扑鼻滑蛋尾龙 $48呢一个牛肉好特别,系连一个镬仔送上黎,上面仲打左只生鸡蛋。我初初仲以为系要成个拎上个电子炉到煎,但原来唔系,问番职员先知个牛已经调左味,食之前将鸡单打散,建议系清汤到6。入口个口味好似食滑牛咁,牛味加鸡蛋既味道都好得意牛驼峰 $48呢个牛肉就好似肥牛咁充满雪花,轻轻咁6一6己经食得,牛味好浓,口感有D弹牙。唔会入口即散,味道就梗系好味过普通肥牛啦!羽衣甘篮呢种菜真系系西餐到成日听啦,但香港就真系好小有机会食到,难得今次有得食就梗系要试下啦,又系简单烫一烫,入口爽脆带点甘甜。听讲羽衣甘篮有抗癌作用,食多D先!其实当然成餐饭唔只叫左咁小野啦,仲有其他唔同部分既牛都有叫到,但我个人就觉得以
作为半个大埔人,

入到铺头个装潢都几特别架,
几幅墙都画左D怀旧既香港特色,而且位置单排又恰当,

只可以讲猪骨汤好清甜,

滑蛋尾龙 $48
呢一个牛肉好特别,
牛味加鸡蛋既味道都好得意
滑蛋尾龙

牛驼峰 $48
呢个牛肉就好似肥牛咁充满雪花,
轻轻咁6一6己经食得,牛味好浓,
口感有D弹牙。唔会入口即散,味道就梗系好味过普通肥牛啦!
牛驼峰

羽衣甘篮
呢种菜真系系西餐到成日听啦,
入口爽脆带点甘甜。听讲羽衣甘篮有抗癌作用,食多D先!
羽衣甘蓝

其实当然成餐饭唔只叫左咁小野啦,
仲有其他唔同部分既牛都有叫到,但我个人就觉得以上果几种就最好食既,
埋单就用左$630,合理价钱。
最后不得不提职员的服务系非常到位,不时留意到你个炉既情况,自动帮你加汤或较大细火,所以下次聚会我都会再拣番黎呢到
滑蛋尾龙
牛驼峰