2011-07-12 20 浏览
我好少去九龍城, 今日因有事要去嗰度, 臨時臨急喺Openrice搵食~ 諗緊食泰國菜好定試牛肉麵好呢? 由K大小姐發牌 - 牛肉麵點餐後, 亞姐好有禮貌地說了"多謝晒" , 嘩 ~估唔到咁好禮貌呀, 一啲原本好普通嘅回應發生在今天, 亦變得好窩心 我點了牛腩麵 $27牛腩色較紅, 咬落好軟滑亦好香牛味, 其中有一件牛坑腩, 超甘香, 正!!!K大小姐則點了牛筋麵 $37她小小年紀可真懂吃~牛筋跟麵分開上, 因為那些筋是跟生肉汁好似做啫喱咁結在一起後才切片, 若把牛筋片放入熱湯後, 便會變軟身, 所以冷/熱食法有兩種口感我們也點了每枱都點的 "牛肉餅" $24/2件咬開肉汁四溢, 感覺肉汁不太膩, 皮薄餡靚, 真係要試相片肉餅的牛肉滿滿的, 我一個食一塊後都可以KO碗牛腩麵, 哈哈
點餐後, 亞姐好有禮貌地說了"多謝晒" ,
牛腩肉麵 及 牛筋麵
我點了牛腩麵 $27

K大小姐則點了牛筋麵 $37
她小小年紀可真懂吃~
牛肉餅
我們也點了每枱都點的 "牛肉餅" $24/2件
咬開肉汁四溢, 感覺肉汁不太膩, 皮薄餡靚, 真係要試

2011-07-12
牛腩肉麵 及 牛筋麵