2023-02-03
我好鍾意食牛油果架!見到呢間喺西環嘅 @verdemarhk 有唔少牛油果菜式,賣相精緻又特別,假日就拉埋朋友去試下!餐廳掛滿樹瀨同馬等動物,色彩繽紛,睇到都開心!🍭Avocado Fries ($79)呢個我覺得係必點😂 一條條牛油果用炸粉炸起,外皮好薄身,會見到牛油果嘅綠色!炸得好酥趣,牛油果好滑好軟身,點埋青檸汁,會忍唔住一條接一條咁食!🍭Mexican Corn ($89)我地太飽冇點到主食,所以叫多樣簡單的小食~ 每條粟米上面放有酸忌廉、配上蛋黃醬同辣粉~ 香甜多汁,非常滋味~🍭Avocado Ice cream($88)最吸引我嘅牛油果甜品😍 像真度極高嘅牛油果,入面卻是超香濃嘅牛油果雪糕!!口感好幼滑!中間粒「核」係芒果雪芭,可愛又好味~ 🍭Rice Pudding ($78)因為甜品太出色忍唔住叫多一款~ 呢個係米pudding~ 食到粒粒煙韌的糯米飯,傑身有好香嘅牛奶玉桂味~ 🍭Avocado smoothie ($78)呢杯不得了😂 好好飲,整得好滑好香牛油果味!!!!! 正~🍭English breakfast tea ($38)
🍭Avocado Fries ($79)
🍭Mexican Corn ($89)
🍭Avocado Ice cream($88)
🍭Rice Pudding ($78)
🍭Avocado smoothie ($78)
呢杯不得了😂 好好飲,整得好滑好香牛油果味!!!!! 正~
🍭English breakfast tea ($38)