2018-08-16 43 浏览
風季的假日, 外面總是濕答答, 惟有到商場逛逛發覺荃灣也有個不錯的假日消遣之地, 玩玩夾公仔就這樣一日了向來喜愛拉麵的我眼見有拉麵店, 就拉住朋友走了過去食飯時間少不免要稍等, 但侍應的服務態度很好, 充滿笑容, 等一等, 看看餐牌就走了入去 有名的是牛油拉麵, 一場黎到, 點可以唔一嚐呢! (雖然其他都好吸引😅😅)上枱了! 牛油好厚  放入湯同拉麵混合牛油發出濃郁的香味, 令湯底更香, 連同拉麵同食, 入口更滑🤩豐富的配料同牛油、湯底非常夾, 每樣食材都好似有了牛油的香味變得錦上添花💋豚肉的肉味突出之餘, 入口味道更覺特別美味牛舌以薄切去燒, 入口牛味不減, 檸檬也為牛舌增添一份清新感有拉麵又點少得煎餃 餃子皮薄, 煎得脆口, 入口肉汁都滿得瀉, 還有蔬菜的清爽 , 入口美味得點了多一碟😅
風季的假日, 外面總是濕答答, 惟有到商場逛逛
發覺荃灣也有個不錯的假日消遣之地, 玩玩夾公仔就這樣一日了

向來喜愛拉麵的我眼見有拉麵店, 就拉住朋友走了過去

上枱了! 牛油好厚
 放入湯同拉麵混合
豚肉的肉味突出之餘, 入口味道更覺特別美味

有拉麵又點少得煎餃