2021-07-20
要食高質打邊爐任食,牛大人是不二之選!當日人頭湧湧,幸好有預先訂座呢,環境寬躺有10種湯底可選擇,火鍋配料同埋飲品亦有好多選擇。我地叫左個個牛大人紅燒牛骨鍋,非常適合打卡拍照,牛骨湯底味道香濃又冇味精,我好中意。高級的安格斯牛小排同埋澳洲和牛M5牛肩卷,牛嘅色澤同埋肉質都幾均勻,肉質鮮甜而且軟熟,非常適合火鍋呀。另外牛胸爽同埋澳洲M9和牛牛丸都好掂,牛肉味濃郁! 不過M9和牛牛丸只限晚市架咋。牛胸爽帶有少量油脂,口感食落唔錯。即食系列: 魚香皮蛋豆腐、士林鹽酥雞、珍珠小香腸,係台灣嘅味道啊!台式火鍋配料好吸睛,有水蓮、手工大黑輪、瓜仔雞水餃、私房鴨血。。瓜仔雞水餃有驚喜,口感軟林,食得出好鮮味~~水蓮也很新鮮爽口。海鮮點了水餃鮮甜海蝦、美人花膠、脆肉皖魚片、脆肉皖魚腩,口感幾爽口,相信很新鮮的。另外樽裝飲品有自家製洛神花茶、桂花烏龍,好吸睛呢!最後甜品是仙草凍/雪糕,好岩夏天食。