2021-03-04 97 浏览
上次我去過旺角分店,今次我放工直落尖沙咀分店,仲有機會坐到窗邊位,睇到景又食到美味的火鍋。我們叫了90分鐘任食的澳洲極上和牛吃到飽,湯底就叫阿嫲養生濃湯鍋。湯底材料有蟲草,枸杞,薑片,非常補身。我們食左唔少澳洲和牛M5 牛肩卷,油脂分佈平均,肉色光澤。仲有安格斯牛板腱牛味濃厚,油花少的,感覺無甘多脂肪又食到肉香,我們身為牛魔王梗係食左好多碟,用手機落單,好快就送上枱。超愛辣辣的鴨血,鮮嫩可口,今次竟然有每人兩粒的澳洲和牛牛丸,好大粒,而且好juicy,仲有新野,章魚珍珠漿,旗魚漿加入粒粒章魚肉,勁香很彈牙。 飲品方面跟老公Chill 下,有威士忌冬瓜茶,味道清甜,中和了威士忌的辣味,非常容易入口。仲有自家制飲品,四款冷泡茶,我喜愛菊花普洱,冷泡仍然茶味香濃。