自從晚市暫停左堂食,好耐冇出街打邊爐,今次就趁六點前去咗牛大人打個靚邊爐!喺駱駝漆嘅呢一間其實都算比較新既分店,裝修嘅風格同其他分店好一致,所有枱櫈、餐具算係好新淨。今次大概4:00去到,出面嘅卡位full曬,所以員工們就帶咗我哋坐入去vip房,疫情前vip房應該可以坐兩枱總共24人,不過今日就坐得8個人。今次揀嘅餐係原價$138既90分鐘吃到飽,六日公眾假期加$10,特別日子加$20另計+1,呢個價錢算好抵!如果唔想食太多嘅朋友仲有60分鐘既定食揀!先講湯底,今次我哋叫咗佢招牌嘅牛骨湯湯底,一上枱已經聞到好香既牛骨湯味,食落口會有少少辣,但係過癮嘅辣。上腹牛五花比較多油脂,但食落牛味唔算太濃,個人比較鍾意佢嘅西班牙豬梅肉片同花雕醉雞件,豬肉唔會太多油脂但咬落好軟好香,醉雞嘅酒味煮完唔會太勁但雞肉好滑,可以食多幾件。出面自助食品區可以攞蔬菜、丸類、麵食等等,熱食方面就會有肉燥、白飯,個人推介可以攞細碗肉燥去搭配蔬菜食,好有台味!丸類既話,台式嘅香菇貢丸同芋頭貢丸真係好好食,次次去都忍唔住要食幾粒!調味醬料方面有超過10款俾你自己搭配,個人強烈推介洋蔥牛肉醬加醋,配肉類食會比較清新嘅感覺

出面自助食品區可以攞蔬菜、丸類、麵食等等,熱食方面就會有肉燥、白飯,個人推介可以攞細碗肉燥去搭配蔬菜食,好有台味!丸類既話,台式嘅香菇貢丸同芋頭貢丸真係好好食,次次去都忍唔住要食幾粒!調味醬料方面有超過10款俾你自己搭配,個人強烈推介洋蔥牛肉醬加醋,配肉類食會比較清新嘅感覺。

飲品方面,喺雪櫃會有四類冷泡茶、各款汽水同台式飲品,例如蘋果西打、燒仙草,如果唔想飲凍飲都有熱茶可以斟,實有一款啱你!

最後埋尾梗係要食甜品啦,今次係玄米茶雪糕from coco berry,相信有識開放題嘅對呢一個牌子都好熟悉,之前有食過牛大人嘅豆腐味雪糕都好好食,不過冇再見過,希望之後有機會再食!