之前都食過牛大人嘅其他分店,今次就試吓尖沙咀分店。環境好大,好多自取嘅位置,飲品同樣係款式多多。今次就揀咗最貴嗰個和牛餐,另外都發現有新款式!藥膳牛蒡鍋都幾特別,裏面有好多芫荽同埋牛蒡,係新湯底,比較清新少少。牛方面食最貴嗰餐其實都係為咗佢嘅和牛牛丸,一樣冇失望,彈牙又香濃!澳洲和牛M5牛肩卷+安格斯牛小排+牛胸爽都係C餐我心目中嘅必食之選,各有各好食,M5肉味比較重,牛小排就脂肪比較多,牛胸爽就係最勁嘅脂肪,但我好鍾意食因為真係爽口,唔係度度有得食!B餐嘢食我哋都叫得,我就會推介美國PRIME極級肩里肌,其實質素唔錯,比得上C餐,有油花且肉質嫩,多咗個理由可以揀B餐了!其他特別食物方面,好鍾意食漿,章魚珍珠漿+蟹籽墨汁漿都好正,除咗質感爽口彈牙,隻味都真係突出,而且有一粒粒嘅口感。鍾意食冇水不妨試吓牛媽秘製滷牛筋+牛媽秘製滷牛肚,都係比較入味。佢呢度嘅水餃同中式嗰啲有啲唔同,個皮基本上係唔會變透明,雖然唔係薄身但係質感唔錯㗎。瓜仔雞水餃+花蓮扁食(手工小雲吞)有啲爽口,輕微鹹香,加上裏面有啲菜,配搭不錯。海鮮方面一定唔少得鮮甜海蝦+脆肉鯇魚片+新鮮沙白,都算係幾新鮮,粒粒開口,海蝦紅

澳洲和牛M5牛肩卷+安格斯牛小排+牛胸爽

其他特別食物方面,好鍾意食漿,

鍾意食冇水不妨試吓

牛媽秘製滷牛筋+牛媽秘製滷牛肚,都係比較入味。

瓜仔雞水餃+花蓮扁食(手工小雲吞)

有啲爽口,輕微鹹香,加上裏面有啲菜,配搭不錯。

海鮮方面一定唔少得鮮甜海蝦+脆肉鯇魚片+新鮮沙白,都算係幾新鮮,粒粒開口,海蝦紅卜卜顏色好靚。

台灣最主打嘅小食,即食熱辣辣都有,士林鹽酥雞(辣)+真豬小香腸+魚香皮蛋豆腐,全部都好正,十足台灣夜市風味,次次嚟到我都會要。

水蓮菜都係不停點嘅選擇,爽口,而且平時好少食到,打邊爐朔左湯底味道一流。

私房鴨血(辣)特別彈,仲有啲胡椒香味,正!

美人花膠通常一開始點,但係去到後尾就會比較飽唔係幾想食啲咁膠質嘅嘢,所以要視乎自己再決定點唔點,無謂浪費食物。

飲品方面除咗出面嘅自家製泡茶,特色台灣罐裝盒裝飲品之外,仲有得落order例如金桔椰果,不過我就覺得味道比較甜,都係鍾意飲無糖茶多啲。

甜品就必備係Movenpick,但今次發現有限定甜品哈根達斯椰子菠蘿x冧酒雪糕,平時都好貴,所以酒店,好正,果然椰子、菠蘿同冧酒嘅味道都好突出,冇令我失望,好enjoy!

===