2019-04-04 1083 浏览
餐廳:德家日式燒肉店 (旺角)地址:旺角彌敦道593-601號創興廣場4樓旺角作為香港鬧市嘅中心,當然有唔少美食可以喺度搵到,今次去到創興廣場覓食,睇吓今次食啲咩先😋!創興廣場4樓有一間餐廳叫德家日式燒肉店,牛肉盛燒肉半放題任飲任食兩個鐘先係$258(成人;星期一至四),呢個價錢究竟包啲咩嘢食?一齊睇下啦😎!先來嘅係五款特選牛肉,包括五個唔同部位:牛肋肉,一口牛,牛脊肉,牛舌,牛胸腹。牛肉非常新鮮,顏色帶鮮紅色,上到台時已經非常吸引,牛肉嘅筋同紅肉分明,未食就已經流晒口水🤤牛肋肉同牛舌相對比其他部位較韌,一口牛和牛脊肉有入口即溶嘅感覺,牛胸腹經過醃製,肉味濃郁之餘亦因調味料調較出更重的牛鮮味。每一舊牛肉燒至七八成熟時剛好鎖緊肉汁,放入口的牛肉隨即在口中爆發,令整個口腔都充滿住鮮牛肉嘅精華🥩令人食完一舊之後就忍唔住食第二舊,不過食得多都會膩,所以都要食下其他食物🙈除咗牛肉之外,呢度嘅羊扒亦都係推介嘅食物之一,每一塊羊扒都唔算好大件,亦唔會有好多隻肥膏,極其量有少少嘅筋同骨連住,羊羶味剛剛好,鍾意食羊扒尤其是係鍾意羊羶味嘅人一定要試下☺️呢度嘅海鮮亦都係受歡迎之選,包括有海老、青口、帆立貝等
餐廳:德家日式燒肉店 (旺角)
地址:旺角彌敦道593-601號創興廣場4樓

呢度嘅海鮮亦都係受歡迎之選,包括有海老、青口、帆立貝等,海鮮唔會有海水或者腥臭味,而且洗得好乾淨,唔好講話食啦,就算淨係睇嘅話都俾人感覺係好想食同唔污糟嘅👍🏾

除咗肉類同海鮮,呢度仲有唔少嘅主食、野菜、燒物;另外亦有bar枱可以自己選擇唔同嘅蔬菜、前菜、甜品、飲品同雪糕等。

甜品方面就試咗忌廉泡芙、朱古力泡芙仲有薄荷朱古力蛋糕,忌廉泡芙有少少膩,相反朱古力泡芙比較無咁膩,朱古力味都唔會太濃厚。薄荷朱古力蛋糕嘅薄荷唔會太出而搶過咗成個蛋糕嘅原味。話雖好食,但係甜品都係適可而止好,因為原來每一個惠顧半放題嘅食客都可以有一杯Haagen Dazs或Movenpick雪糕,而一開始嘅時候仲會送每人一隻燒蠔添👏🏾

總括而言,如果你係牛肉嘅愛好者,一定要嚟呢度食返餐牛肉盛宴,包你有意外嘅收穫。而店員嘅服務都唔差,上菜同更換隔油紙嘅速度亦都好快,值得一試,挑機睇吓你食到幾多牛🐮!
2019-04-04