2021-05-25 90 浏览
名館 (希慎廣場) (銅鑼灣). 銅鑼灣係我倆工作常到的地方,今日同我屋企人一齊食佢地喜好嘅中菜,近近地希慎十二樓就係.🔹京川汁秋葵🔹.呢個星期真係太熱,叫個涼拌開下胃,京川汁似平日食手拍青瓜嘅汁,酸酸甜甜,好開胃,秋葵都好新鮮爽口.🔹蝦球蟹籽銀絲煲🔹.呢個真係唔錯,大蝦碌有成六大舊,好爽口,粉絲上仲有蟹籽感覺好似fushion菜,但蟹籽配埋粉絲呢個配搭又幾好,而且粉絲好乾身同入味!.🔹XO醬啫啫生菜🥬🔹.好惹味嘅生菜,生菜索曬醬汁味道,少少辣.🔹京城四錦片皮鴨🔹.呢隻一推出黎片皮鴨漲卜卜,店員知要打卡比我地成隻影左再片,片完排列成玫瑰花🌹佢呢到好多醬,除左平日嘅甜醬同砂糖,竟然仲有芝麻醬同埋好似酸粒嘅野而包片皮鴨嘅除左有平日嘅青瓜絲同葱,仲有酸薑加另一個又係酸酸甜甜嘅,選擇好多🤣個包皮係淡黃色嘅蛋香皮,仲有蠟燭係下面熱住個蒸籠,保持皮嘅溫度,好貼心!.🔹薑蔥炆甲🔹.片完嘅鴨除左砌走嘅鴨脾比你就咁食,剩番個鴨殼佢問你想薑葱定涼瓜炆,我地揀左前者,果然好惹味啲葱勁香勁好食!.🔹十三么🔹.呢個甜品好出色,賣相上同埋gimmick都好好,十三么食糊嘅糕點,其實即係椰汁糕加桂花糕,我地每人揀食
名館 (希慎廣場) (銅鑼灣)

🔹京川汁秋葵🔹

🔹蝦球蟹籽銀絲煲🔹

🔹XO醬啫啫生菜🥬🔹
好惹味嘅生菜,生菜索曬醬汁味道,少少辣

🔹京城四錦片皮鴨🔹

🔹薑蔥炆甲🔹

🔹十三么🔹
呢個甜品好出色,賣相上同埋gimmick都好好,十三么食糊嘅糕點,其實即係椰汁糕加桂花糕,我地每人揀食邊隻牌揀得好開心😂
—————————————————————-
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 名館 (希慎廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場12樓1201號舖