中華小館

2022-12-27 227 浏览
💕坊间少有片皮鸭任食放题 我系一个片皮鸭痴,❤️‍🔥好钟意试不同酒楼或中菜厅嘅片皮鸭,可以闲闲地一个人食一只😚系湾仔返工嘅朋友,发掘左一间位于骆克道地铺嘅中菜馆:「中华小馆」晚市$498/位,两小时任食(两位起)。餐厅装修古色古香,空间宽阔,有多间厢房提供,好适合我嘅呢啲港女打卡🤭💓放题赠送每位客人鲍鱼花菇扣鸭掌一份!鲍鱼炆得入味有咬口,鸭掌厚肉皮爽肉嫩,献汁浓稠挂汁。无限添加食物:✅片皮鸭,✅屋村碗仔翅,✅四季时蔬,✅烧味饭,✅迷你腊肠卷,✅桂花淮山,✅泡椒鱼皮等。餐厅为左确保顾客能享用到烤鸭之最佳口感,通常即叫即烤请,需要耐心等候!所以先试前菜开胃。⭕️桂花淮山,爽口清甜;泡椒鱼皮,有辣劲又爽脆!⭕️以为烧味饭系整个放题嘅饱肚食物,实际真材实料,唔会比行货,烧腩仔肥瘦匀称,叉烧半肥瘦呈玻璃肉,有水准之作。⭕️腊肠卷已经差不多绝迹于茶楼,估唔到系到食到,卷内除左腊肠仲有润肠,一包有两种口感,食完唔觉腻😍⭕️屋村碗仔翅听个名系平价货,但餐厅做出嚟有酒楼质素,非常足料👍⭕️主菜片皮鸭先比半份,拌以蒸炉同上嘅包鸭皮,以免太快放凉。包鸭皮口感有别于坊间厚身面粉味重,偏向透薄,所以食极都唔会饱滞😎鸭皮切得
💕坊间少有片皮鸭任食放题

💓放题赠送每位客人鲍鱼花菇扣鸭掌一份!
鲍鱼炆得入味有咬口,鸭掌厚肉皮爽肉嫩,献汁浓稠挂汁。

⭕️桂花淮山,爽口清甜;泡椒鱼皮,有辣劲又爽脆!

⭕️主菜片皮鸭先比半份,拌以蒸炉同上嘅包鸭皮,以免太快放凉。包鸭皮口感有别于坊间厚身面粉味重,偏向透薄,所以食极都唔会饱滞😎鸭皮切得薄脆,醮海鲜酱拌食非常开胃,鸭油脂分怖平匀,唔会偏肥,直觉上感到无负担,可以放任咁食。记任要先book位,因为餐厅都几多熟客帮衬。
泡椒鱼皮
桂花淮山