2018-01-28
近年好興韓燒, 年中都食過好幾次, 但呢次朋友介紹話有個地方好食, 於是呢日放工就一齊去食下~~ 上到去, 首先覺得個feel都ok, 地方唔係話十分大, 但坐得ok舒服, 枱同枱唔會太貼, ok好坐. 剛坐低, 就黎左幾碟頭盤, 全部都可以refill的, 其中個泡菜特別好食, 辣得黎有少少甜味, 令我地食完又食. 而嗰碟大大舊白蘿蔔, 唔係用黎食架, 係用黎抹個剪爐個燒盤, 用落其實幾好用, 變左唔使不斷換個盤, 成件事都efficient啲~~ 另外有個醬料corner, 我見有啲人好似走漏左眼. 嘢食黎講, 普遍都幾好食, 好多都唔使再加額外醬料都已經好夠味, 其中平均黎講牛比豬更好食. 而真係唔可以miss嘅係海鮮, 扇貝又好, 帶子又好, 真係正~~ 印象中扇貝我起碼食左4,5隻~~ 除左燒嘢食外, 亦有其他熟食提供, 其中上圖個冷麵, 我覺得值得食, 除左味道好之外, 其他地方唔多見, 甜甜地有少少酸, 喺熱辣辣嘅嘢食之間, 涼一涼好舒服~~最後不得不提, 臨尾每人會有一條雪條, 我要左蜜瓜味, 好好食, 食飽之後整返條真係very good~~