2021-11-04 84 浏览
天氣一涼涼地又係打邊爐嘅季節啦❣️今次就出動去咗旺角嘅大將,呢度之前朋友食過讚口不絕,搞到我心思思今日就來食下!原來呢度一人一鍋,自己揀自己鍾意嘅湯底,又唔食人口水尾,自己鍾意食乜嘢放落自己個鍋度!更加唔使驚俾人搶咗自己放個嚿肉,感覺好衛生!今次我哋揀咗北海道黑毛和牛套餐 ,呢個係最高級嘅套餐,一個價錢可以食齊所有款式嘅牛肉,包括北海道黑毛和牛、美國極上SDR牛、澳洲和牛、仲可以食到豬肩肉、雞髀肉等等七款上乘肉類!我揀嘅豆乳美人湯底,奶白色,煮肉嗰陣會有陣豆乳香,將黑毛黃牛煮10秒就食得,再點埋醬汁同埋生蛋汁,唔單止入口滑一滑,呢款黑毛和牛肉味特濃,口感好嫩但係食落無咁肥膩同埋唔會剩係得油花香,同肉味都好平衡,真係特別好味😋除咗肉類,自助區都有多款美食任揀,例如有沙律、炸雞、玉子、糖心番薯等等開胃前菜,至於打邊爐唔少得嘅丸丸同新鮮蔬菜都有好多款選擇,例如有生菜、金菇、秀珍菇、木耳、蘿蔔、甘筍、粟米、貢丸、包心丸、海膽丸、年糕、芝士腸、牛丸等等。甜品就有自助扭扭雪糕機,玩得又食得,仲可以加唔同嘅toppings,除咗雪糕之外仲有窩夫機,可以體驗自己整窩夫,感覺好好玩!餐廳:大將(旺角店)地

餐廳:大將(旺角店)

地址:旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place地庫FoodYum R1號檔

#大將 #火鍋 #日式火鍋 #大將火鍋 #火鍋放題 #日式料理 #日式涮涮鍋 #日式放題 #任飲任食 #火鍋湯底 #和牛 #放題