2004-10-23
今日同屋企人飲茶,4個人飲0左183 蚊,都抵食~假日都滿哂座,但之前訂0左位所以唔洗等.佢0岩0岩裝修完冇耐,環境夠哂光猛~我地今日只係叫點心,有叉燒腸同牛肉腸,又叫雞包同叉燒包,燒賣,豬肉凍一碟,珍珠雞同小籠包.原本仲想叫燕窩蛋撻,但一早賣哂=(叉燒腸好食,塊皮好滑,d叉燒都整得好好食~牛肉腸就一般,入面d餡只係山竹牛0既味...冇咩特別.雞包好大個,我冇試到不過媽咪話好好食,d雞好新鮮~我食0左叉燒包,覺得好好食呀!!!d叉燒夠味夠甜,個皮好特別,唔似一般包皮,好好食呢~連我好奄尖0既潮州怒漢爸爸都話好食!燒賣都好食,好大粒又抵食,肉餡新鮮冇咩肥肉,唔錯!豬肉凍係極好食0既一個菜式,又係連爸爸都讚好你就知呢~~~真係夠哂凍,d豬肉整得好香口,好好食呀!!食落唔覺好肥,做到咁好食一定要讚多兩句...珍珠雞就ok啦,不過一籠有3個都幾抵食.至於小籠包就一般only,唔係太突出.今日0係度飲茶,食物同服務都唔錯,下次會再黎食呢~
今日0係度飲茶,食物同服務都唔錯,下次會再黎食呢~