2018-11-01 296 浏览
我一向比较少去食辣野的,但今次听了朋友的推介去了铜锣湾站上面一间叫做麻辣派对既食肆试一下食辣野既滋味,令我对辣既观感有所不同了。去到打开了餐牌,正如刚才所说,佢是主打辣野为主,所以就叫了个水煮鱼同口水鸡了!酸菜江团鱼配以水晶粉送到上枱时我比佢吓一吓,有全围份量咁大,个碗直径目测超过一尺。味道方面酸酸辣辣的,水晶粉很入味,鱼很大份很多肉,同埋非常新鲜同鲜味。怕辣既人相信都会一样咁钟意食的。口水鸡配以白饭口水鸡辣辣地加少少香口,食得出有口感有鸡味,用来送饭亦一流,份量亦不少,比左一只肶加一只翼我地,推介!冻柠茶/冻柠乐大大杯野饮同来解辣就最啱了,柠乐用左原罐可乐加大大杯冰底,至cool之选!最后仲有甜品送tim,加分!等我下次带多啲人来试多几款野先!
酸菜江团鱼
口水鸡